Posted by & filed under News.

är ingenting som är enkelt att skapa. Naturligtvis då det finns otroligt många olika faktorer som påverkar bedömingen. Frågorna är oändliga; Hur långt ska det vara? Vilken information ska jag inkludera? Vad ska jag inte inkludera? Hur personlig ska jag vara? Ska jag ha med referenser? Behöver jag ett nytt CV för varje jobb? Vilket typsnitt ska jag använda? HJÄLP!

Att skriva om oss själva är alltid en utmaning då vi alla oftast är allt för blyga. Vi tycker inte om att berätta för andra människor hur bra vi är, helt enkelt rädda av att uppfattas som arroganta. Med detta i bakhuvudet är mitt första tips, försök att glömma bort din osäkerhet. Det här är din chans att visa för en arbetsgivare hur kompetent, självsäker och driven du är – det finns inte utrymme för blygsamhet! Visa framfötterna och var stolt.

En arbetsgivare tittar i snitt genom ett CV i ungefär sex till åtta sekunder, och på den tiden kommer han bestämma sig om du är värdig en intervju eller inte. Det här betyder att första intrycket är väldigt viktigt. Håll det kortfattat och försök undvika uppenbara fraser som alla andra använder.

Bästa tipsen för att förbättra ditt CV och att hjälpa dig i ditt jobbsökande.

Två sidor

“Hur långt ska mitt CV vara?” . Vissa säger att det bör vara en sida, andra två och andra tre. Jag tycker att två räcker för att få med det absolut nödvändigaste. Ett CV på en sida kan vara imponerande, men det får mig att känna att någonting saknas.

Se till att inkludera all relevant information utan att överdriva. Bli inte långtråkig – kom till saken, motivera och illustrera hur du kan använda dig av din erfarenhet för att addera någonting positivt till tjänsten..

Kom ihåg att arbetsgivaren förmodligen har läst över 100 CV:n före ditt och är förmodligen ganska trött. De har antagligen inte tid att läsa igenom flera sidor irrelevant och meningslös information.

Var unik

Det finns bara en av dig, kom ihåg det när du skriver ditt CV. Det är tröttsamt att läsa CV:n som saknar både nyans och personlighet. Arbetsgivaren vill inte veta hur många husdjur du har eller hur mycket du älskar att äta godis. Försök istället illustrera din passion för vad du gör och få arbetsgivaren att förstå hur intresserad du är av tjänsten. Det kan vara det som avgör om du blir anställd eller inte.

Tråkiga, montona CV:n kommer göra att arbetsgivaren tappar koncentrationen och ditt CV kommer sluta upp i min “läsa igen senare hög”. Var dig själv och bjud på dig själv. Det kommer garanterat öka arbetsgivarens intresse.

Skräddarsy det!

Det här är den gyllene regeln när det kommer till CV:n. Det finns absolut ingenting tråkigare än att läsa ett CV som helt uppenbarligen blivit massutskickat. Den strategin funkar aldrig då den är både opersonlig, lat och frustrerende för arbetsgivare.

Det är essentliellt att du skräddarsyr ditt CV för varje jobb du söker. Inget jobb är exakt likadant, så varför skulle din ansökan vara det? Det är nästan alltid genomskinligt när en kandidat inte har tagit sig tiden att undersöka tjänsten eller företaget i förväg.

Ett perfekt CV för mig består av tydlig, koncist och relevant erfarenhet. Där det tydligt motiveras varför och hur den sökande kan tillföra någonting i rollen. Dessutom hur den sökande ska prestera över allas förväntningar. En kompis till mig sa en gång att alla arbetsgivare VILL att du ska vara den rätta. När en arbetsgivare läser ditt CV eller har dig på en intervju så VILL de att du ska göra bra ifrån dig. De hoppas på att det rätta CV:et ska landa på deras skrivbord så dem kan gå vidare med sitt arbete.

Ta dig tiden att läsa igenom rollen och skräddarsy ditt CV korrekt utifrån den. Jag lovar dig att detta kommer ge dig en stor fördel.